UPM palkitsi henkilöstöään hyvästä suorituksesta maksamalla 51 miljoonaa euroa kannustepalkkioina

Lehdistötiedote 2.3.2021 11.00 EET

UPM:n tavoitteena on kehittää, kannustaa ja palkita jokaista UPM:läistä työssään. Yhtiö maksoi vuonna 2020 henkilöstölleen vuosisuoritukseen perustuvaa kannustepalkkioita yhteensä 51 miljoonaa euroa. Kannustepalkkiot maksettiin vuoden 2019 hyvästä tuloksesta ja henkilökohtaisesta onnistumisesta omassa työssä. Luvut käyvät ilmi UPM:n tänään julkaisemasta vuosikertomuksesta. Viiden viime vuoden aikana yhtiö on maksanut henkilöstölleen kannustepalkkioina lähes 300 miljoonaa euroa.

Palkkio määräytyy pääasiassa taloudellisten mittareiden perusteella, joista käyttökate (EBITDA) on keskeisin. Lisäksi jokainen UPM:läinen voi ansaita kolmanneksen kokonaispalkkiosta henkilökohtaisen/tiimikohtaisen hyvän suorituksen perusteella. Menneenä vuonna UPM:läiset ansaitsivat yhtiön kannustepalkkiojärjestelmistä keskimäärin 5,6 %:n eli noin 3 200 euron lisän.

UPM:n kannustepalkkiojärjestelmä koskee koko henkilöstöä yhtiön 46 toimintamaassa. Konserninlaajuinen kannustepalkkiojärjestelmä mahdollistaa, että henkilöstö voi vaikuttaa ansiotasoonsa tavoitteiden saavuttamisen kautta. UPM:n hallitus päättää palkkiojärjestelmästä vuosittain. Kannustepalkkiot ovat UPM:n vapaaehtoinen tapa kannustaa henkilöstöä hyviin suorituksiin.

Koko UPM:n henkilöstö kaikissa ammattiryhmissä ja organisaatioissa on kuulunut yhtenäisen, vuosittain arvioitavan lyhyen aikavälin kannustepalkkiojärjestelmän piiriin jo viidentoista vuoden ajan.

Lisätietoja antaa:
Henkilöstöjohtaja Riitta Savonlahti, UPM, puh. 02041 50048

UPM, Mediasuhteet
ma-pe klo 9-16
puh. 040 588 3284
media@upm.com

UPM
Tarjoamme uusiutuvia ja vastuullisia ratkaisuja ja innovoimme tulevaisuuden vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuihin kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Alamme johtavana toimijana ja vastuullisuuden edelläkävijänä olemme allekirjoittaneet YK:n 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Ilmastonmuutosta hillitsevät tavoitteemme ja toimenpiteemme perustuvat tieteelliseen tutkimukseen. Yhtiössämme työskentelee noin 18 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 8,6 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. UPM Biofore – Beyond fossils. www.upm.fi

Seuraa UPM:ää Twitter | LinkedIn | Facebook | YouTube | Instagram | #UPM #biofore #beyondfossils