UPM:n ylemmät toimihenkilöt sopivat uudesta edustusjärjestelmästä

Lehdistötiedote 30.11.2021 15.15 EET

UPM on sopinut ylempien toimihenkilöidensä kanssa siitä, miten henkilöstön edustus järjestetään nykyisten sopimusten päätyttyä. Uusi edustusjärjestelmä pohjautuu olemassa olevaan malliin, mutta irtisanomissuoja esimerkiksi laajenee luottamusvaltuutetuista myös paikallisille yhteyshenkilöille. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ylemmät toimihenkilöt sopivat edustusjärjestelmästä UPM:n kanssa, sillä aiemmin sopimukset on tehty liittotasolla Metsäteollisuus ry:ssä.

Sopimus uudesta edustusjärjestelmästä allekirjoitettiin ylempien toimihenkilöiden yhteistyöryhmässä 25.11. Sitä edelsivät alkusyksystä pidetyt työpajat edustusjärjestelmän uudistamiseksi. Uuteen edustusjärjestelmään siirrytään nykyisen perussopimuksen päätyttyä. Nykyinen sopimus päättyy tämän vuoden lopussa.

Ylemmät toimihenkilöt ovat UPM:n toiseksi suurin henkilöstöryhmä Suomessa heti paperityöntekijöiden jälkeen. Suomessa työskentelee tällä haavaa yli 1 300 ylempää toimihenkilöä monipuolisissa ja vaativissa asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä. Heidän valitsemiaan edustajia on kutsuttu yhteyshenkilöiksi tai luottamusvaltuutetuiksi sen mukaan, ovatko nämä ajaneet yksittäisen tehtaan tai toimipaikan vai kokonaisen konserniyhtiön ylempien toimihenkilöiden asiaa. Ylemmillä toimihenkilöillä on ollut myös konsernin luottamusvaltuutettu niitä toimipisteitä tai funktioita varten, joissa ei ole valittu yhteyshenkilöä.

UPM:n ylempien toimihenkilöiden yhteistyöryhmä kokoontuu säännöllisesti 2–4 kertaa vuodessa ja tarpeen mukaan useammin keskustelemaan työehdoista ja ajankohtaisista henkilöstöön liittyvistä aiheista. Henkilöstön edustajilla on keskeinen rooli työehtojen ja toiminnan kehittämisessä sekä rakentavan yhteistyökulttuurin luomisessa.

UPM:n tavoite on solmia liiketoimintakohtaiset työehtosopimukset Paperiliiton ja Teollisuusliiton kanssa ennen vuoden loppua, jolloin nykyiset työehtosopimukset päättyvät.

Lisätietoja antavat:
Legal counsel, HR, Anna Polvenlahti, UPM, puh. 0407565551

UPM, Mediasuhteet
ma-pe klo 9-16
puh. 040 588 3284
media@upm.com

UPM
Tarjoamme uusiutuvia ja vastuullisia ratkaisuja ja innovoimme tulevaisuuden vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuille kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Alamme johtavana toimijana ja vastuullisuuden edelläkävijänä olemme allekirjoittaneet YK:n 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Ilmastonmuutosta hillitsevät tavoitteemme ja toimenpiteemme perustuvat tieteelliseen tutkimukseen. Yhtiössämme työskentelee noin 18 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 8,6 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. UPM Biofore – Beyond fossils. www.upm.fi

Seuraa UPM:ää Twitter | LinkedIn | Facebook | YouTube | Instagram | #UPM #biofore #beyondfossils